Game 2010

 

 Aliens vs. Predator:

 

Nem ez az első alkalom, amikor a két ismert faj egymásnak esik egy játékadaptáció keretén belül, azonban a Rebellion kezei alatt érlelődő új rész minden eddiginél ígéretesebbnek tűnik. Egyrészt lehetőségünk lesz mindhárom oldalon - Alien, Predator, tengerészgyalogos - végigjátszani a játék szóló módját, mely mindhárom esetben közös pontokban ütközik majd ki, így bizonyos helyzeteket mindig a másik szemszögéből élhetünk. Másrészt a játék PC-s verziója DX11 támogatással érkezik, így igencsak komoly vizuális élményben lehet majd részünk.

 

Fejlesztő: Rebellion

Kiadó: SEGA Europe

Megjelenés: 2010. február 19.

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Battlefield: Bad Company 2:

 

Már az első rész is remek, feledhetetlen perceket okozott X360-on, a második rész azonban minden korábbi képzeleteinket felülmúlhatja. Sokan a Modern Warfare 2 nagy kihívójának tartják, szerintünk teljesen más kategóriát képvisel, maximum a modern környezet miatt lehet őket hasonlítgatni.

 

Fejlesztő: EA DICE

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010. március 5.

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

BioShock 2:

 

A 2K Boston alkotásának első része nem várt, de annál inkább megérdemelt sikereket könyvelt el a kritikusok körében és a pénztáraknál is, így egy percig se volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb visszatérünk Rapture-be. A folytatás nem közvetlenül követi az első rész cselekményét, sokkal inkább annak előzményeit hivatott elmesélni. Nem csak ez lesz az egyetlen változás, hisz a második részben ezúttal Big Daddy bőrébe bújva kell felgöngyölítenünk az eseményeket.

 

Fejlesztő: 2K Boston

Kiadó: Take Two

Megjelenés: 2010. február 9.

Platform: X360, PC

 

Blur:

 

A Bizarre Creations csapatának új arcade játéka, mely a Project Gotham Racing hagyományaival jelentős mértékben szakít. Az új produkcióban is licenszelt járgányokat terelgethetünk, de ezúttal a Mario Karthoz hasonló játékmenetet kapunk. A pályákon elszórt power uppokat kell gyűjtögetnünk, amiket aktivizálva komoly borsot törhetünk az ellenfelek orra alá . A magunk részéről már nagyon várjuk, hogy egymást bosszanthassuk.

 

Fejlesztő: Bizarre Creations

Kiadó: Activison

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Dead Rising 2:

 

A Capcom Xbox-ra megjelent sikerjátéka, ha minden igaz, akkor idén folytatást kap, ráadásul azon ritka esetek sorába áll majd be a játék, amikor az első rész helyszíne mellett a főhős személye is megváltozik. Ezúttal kapunk egy motoros kaszkadőrként dolgozó fazont, Chuck Greene-t, valamint egy Las Vegas-ra hajazó hatalmas várost, Fortune City-t, ahol Greene lányának,Katey-nek a felkutatása lesz a feladatunk.

 

Fejlesztő: Blue Castle Games

Kiadó: Capcom

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Dead Space 2:

 

Alig pár hete jelentette be hivatalosan az EA és a Visceral Games, hogy Isaac Clarke kalandjai folytatódnak. A második rész több ponton is szakít majd az első rész megismert elemeivel. A Dead Space 2 idei megjelenése kétséges, a fejlesztők nem győzik hajtogatni, hogy nem sürgeti őket senki és semmi, így "majd ha elkészül" válaszokat kapunk mindenhonnan. Azért mi reméljük, hogy még az idén a lejátszókba pakolhatjuk a lemezt.

 

Fejlesztő: Visceral Games

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

 

Mafia 2:

 

A Mafia 2-ben ezúttal a '40-es évek vége és az '50-es évek elejébe csöppenünk. Főhősünk, Vito letudva katonai kötelezettségeit épp a frontról tér haza, hogy aztán az világháború miatt elszalasztott  éveit bepótolja és kissé helyrerázza kisiklott életét. A játék helyszínéül ezúttal is egy fiktív amerikai nagyváros szolgál, csakhogy a fejlesztők az eseményeket elköltöztették Lost Heaven-ből, így mostantól Empire City-ben tengetjük majd mindennapjainkat. Ráadásul a csehek nem voltak lusták megnövelni a bejárható terület méretét, mely az első rész metropoliszához képest durván kétszer nagyobb lesz.

 

Fejlesztő: 2K Czech

Kiadó: Take Two

Megjelenés: 2010. nyár

Platform: X360, PC, PlayStation 3

 

Mass Effect 2:

 

A Mass Effect második részében az emberiségnek nincs ideje az ünneplésre, így Saren bosszújának megakadályozása után egy újabb, sokkal fenyegetőbb problémával kell szembenéznünk. A sztori vezérszála szerint ugyanis galaxisszerte tűnnek el emberi telepesek. A rejtélyes eltűnések hátterében egy ismeretlen, eddig nem ismert ellenség áll, így Shepard kapitány vállalja az öngyilkos küldetést, hogy kiderítse, ki állhat az egész mögött. Az akcióra a Cerberus vállalat fejesétől kap engedélyt, így újraverbuvált legénységével a Normandy fedélzetén ismét bebarangolja a végtelen galaxist, hogy megoldja a titokzatos rejtélyt.

 

Fejlesztő: BioWare

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2010. január 29.

Platform: X360, PC

 

 

 

Egyelőre csak ennyi.

Jó játékot kivánok mindenkinek

Oneill

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
Milyen tartalom érdekelne még?
Filmek
Sorozatok
PC játékok
Egyébb