Knight Rider 2008

http://www.gornoford.com/assets/_i/FordRacing/gtkr/ShelbyGT500KR_2.jpg

 Ki tudja, hogy mi ütött mostanában a sorozatkészítőkbe, de az idei évadban meglehetősen sok retró jellegű széria került ki a kreatívok keze alól. A sor a Bionic Womannel kezdődött, mely egy régi, '70-es évekbeli sorozatnak volt a feldolgozása, s mely még a Heroes-t is meghaladó nézettséggel nyitott ősszel az NBC-n. (A 8. rész után le is került a műsorról, hogy soha többé ne térjen vissza...). Utána következett a Fox sorozata a '80-as évek egyik mozis sikerfilmjéből, a Halálosztóból Terminator: The Sarah Connor Chronicles címmel. Ez ugyancsak ritka nagy, 20 milliót megközelítő nézettséget hozott a premier alkalmából, de két hét alatt beállt a vele párban vetített Prison Break 7-8 milliós szintjére, így teljes sikernek ezt a feldolgozási próbálkozást sem nevezhetjük.


Egy, csak egy legény maradt, hát talpon idén, mégpedig a Knight Rider-film, melyet az NBC elővigyázatosságból nem sorozatként rendelt meg, hanem fenntartotta magának az opciót, hogy siker esetén ősztől egy Knight Rider-sorozattal folytatja a tévéfilmben megkezdett történetet. A siker pedig nem maradt el: ugyan nem Terminátor-számokkal nyitott mindenki kedvenc KITT-jének újragondolása, de a kétórás időtartamú film mindvégig megtartotta nézőit, sőt, egyre többen ragadtak ott az NBC-n. Így szinte biztosra vehető, hogy ősszel hosszabb távra is berendezkedhetnek a fekete színű automobil Hasselhoff-mellszőrzetű fanatikusai.

A siker egyébként 12,5 milliót meghaladó nézettséget jelent, mely összehasonlítva a többi rajongói kedvenc-sorozattal meglehetősen jónak mondható, hiszen az NBC üdvöskéje, a Heroes 10-11 milliós táborra bír, míg a fent említett Prison Break 7-8 millióssal. Azt természetesen mondani sem kell, hogy a nem csak nézői, hanem kritikai sikerek, mint például a Lost (14-15 millió néző) vagy a House (18-20 millió néző) más kategóriába tartoznak, de a Knight Riderrel sosem a folyton a ceruzájuk végét rágó, magukat kritikusnak nevező tudorokat akarták lenyűgözni, hanem a nép egyszerű fiait.


Ennek megfelelően a Knight Ridert adó NBC nem is küldött ki a kritikusoknak megtekintésre és véleményezésre kópiát, így csak vasárnap derült ki, hogy az eredeti KITT készítését követő 25. évben játszódik a film. A történet szerint KITT szülőatyja egy új KITT-tet tervezett (akinek a hangmembránjai Val Kilmer baritonján rezegnek). Nekivág az ismeretlennek, amikoris titokzatos fegyveresek végeznek tervezőjével. Kisvártatva össze is gyűlik egy nagy csapat, melyben a tervező lánya és egy Michael Knight-utód bohém, ex-kommandós srác megpróbálja kideríteni, hogy mit vétett és kinek a meggyilkolt öreg tudós.

Ahogy az várható volt, a készítők több szálon is megpróbálnak az eredeti sorozathoz kapcsolódni, s a filmben még maga David Hasselhoff is villámlátogatást tesz. Kiderül, hogy az egyik szereplőhöz gyengéd szálak kötik - de persze ettől még maga az autó, a Pontiac-ot leváltott Ford a főszereplő (a tervezője el is ejt egy célzást a sokaknak nem tetsző kocsiváltásra). KITT most már nem csak olyan trükkökre képes, mint elődje, hanem színváltoztatástól kezdve az átalakulásig mindenfélére kiterjednek a képességei.
A film tehát sikerrel nyitott, a sorozatról szóló döntés bármelyik pillanatban megszülethet. A nagy kérdés, hogy Mike Traceur, illetve az őt alakító Justin Brueningnek sikerül-e olyan hírnévre szert tennie, mint Michal Knightnak és az őt alakító David Hasselhoffnak.

 Képeket találhatok még a képtárban.

Az elsö szezon már letölthető akit érdekel irjon a vendékönyvbe.

Oldalmenü
Diavetítő
Naptár
Szavazás
Milyen tartalom érdekelne még?
Filmek
Sorozatok
PC játékok
Egyébb